luni, 14 noiembrie 2011

Marele Ecran. Trei ani mai tarziu.

Dragi prieteni, privitori si cititori de mare ecran, astazi e o zi speciala. Am mai adaugat un an demersului nostru cinematografic si pentru ca nu a fost unul usor sau lipsit de obstacole ma simt indreptatit sa-l mentionez in felul asta. Calatoria noastra prin lumea filmului e uneori lucida si calculata insa cel mai adesea e haotica si lasata pe mana sansei ori, de ce nu, la mila marketingului. Indiferent de calea aleasa insa, pretind ca o minima evolutie are loc in cultura noastra de cinefili. Adica incet, incet portile cunoasterii nu vor ma fi la fel de opace si in curand vom patrunde dincolo de ele in lumea cinema-ului adevarat.

In privinta blogului sunt de trecut in revista cateva lucruri:
- s-au publicat peste 500 de articole numai in ultimul an, cuprinzand cronici la vreo 150 de filme, interviuri (Laura Vasiliu, Diana Vidrascu, Theo Costache, Gabi Huian, Serban Huidu, Boris Gaza), trailere, comunicare de evenimente sau pur si simplu funstuff.
- am mai strans vreo 120 de cititori si
- ne-am extins pe facebook unde deja am adunat peste 300 de fani, dovada vie ca facebook-ul e unealta cea mai potrivita ca sa te faci (mai) cunoscut.
- facem blogging la fel de amator ca si pana acum astfel ca traficul se incapataneaza sa ramana in urma Groparului, principalul nostru rival (dat fiind viata sa ce uneori parca-i desprinsa din filme, la multi ani bre).
- ne-am mutat insa pe domeniu jmecher cu .net, mai mult asa de gura lumii pentru ca de seriosi tot neseriosi am ramas (referitor la cum sa-ti transformi pasiunea intr-un biznis).
- am ocupat ultima pozitie pe podium la RoBlogFest dupa o frumoasa campanie de sustinere care ne-a demonstrat ca Ardealul e cu noi.

Ca si obiective anul trecut ne-am propus doar sa mergem la mai multe festivaluri de gen si ne-am tinut de cuvant prin vizita in echipa completa la TIFF. Obiectivul il extindem si pe anul viitor pentru ca o saptamana la TIFF merita orice sacrificiu. Dar eu cel putin voi lua in calcul si Anonimul pentru ca mi-e dor de Delta si de ce nu, NexT.

Astea fiind zise, eu sper sa ne cititi cu aceeasi pofta si sa ne comunicati mai des parerile voastre. Iar noua sa vedem ceva mai putine filme, dar mai colectabile. Orgasmultiple.

Richie

celalalt: Ce sa mai adaug la cele spuse de (iata, deja vechiul meu) camarad? Poate doar cuvintele pe care mi le-a adresat actorul Petre Nicolae intr-o superba dupa-amiaza de duminica, acum vreo doua saptamani cand se afla in trecere prin oras: "Scrie ce vezi, Luciane! Dar vezi ce scrii". Nu cred ca pot gasi vreun motto mai bun pentru ce incercam noi sa facem aici.

9 comentarii:

  1. Felicitari! sa ne citim cu bine si cand om fi batrani :)

    RăspundețiȘtergere
  2. să ştii că nici Astra Film Festival nu e de lepădat!!! E din 2 în 2 ani şi e în Sibiu, care e un oraş super!! Intrarea la filme e gratis şi sunt o groază de chestii faine toată săptămâna aia!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. felicitari si sa traiti mult si bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani!

    Si acum...la munca: Stiti cumva daca Melancholia o sa ruleze la cinema in Timisoara?

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumim pentru urari!

    @Delia: am fost invitati (mai de prieteni, mai de organizatori) la Astra dar n-am reusit sa mergem. Stiu cat e de frumos Sibiul intrucat l-am vizitat acum 2 ani. O sa mai vin. In ce priveste filmele nu sunt chiar gratis. 5 lei biletul insa nu e mult.

    @Vlad: Melancholia ar putea sa vina la Timis dar la Mall nici o sansa. Daca nu a venit pana acum, cand rula in toata tara, adio.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu numai La Multi Ani, ci la cat mai multi ani prosperi si frumosi si catraliarde de unici care sa intra in fiecare secunda!
    Va pup, mo;)

    RăspundețiȘtergere
  7. @Groparu

    Si pentru fratele nostru negru, da-mi si noi cateva melearde de unici, toata lumea!

    Facem fifti-fifti ca la cluj, se stie :)

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.