sâmbătă, 8 octombrie 2011

Matrix: totul e remix

Am dat peste un clip facut de un anume Robert Wilson care deconstruieste unul din filmele mele preferate mergand pana la originile conceptuale si influentele stilistice agregate de fratii Wachowski in 1999. Merita vizionat, fiind un vehicul de promovare a ideii ca in epoca noastra tarzie cam tot ce vedem e un mix de mai mult sau mai putin aceleasi ingrediente, noi sau vechi.



4 comentarii:

  1. ..nu as traduce ca fiind un remix...daca este sa analizam toate filmele, vom descoperi in fiecare idei vechi si machiate...incepand de la o simpla respiratie pana la scene de milioane de dolari..
    Matrix ramane filmul care pentru o sap[tamana m-a naucit ( ma refer la prima serie).
    Toate cele bune !

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe mine fiecare vizionare ma transporta in trecut la momentul aparitiei. Insa nu contest ca influentele sunt vizibile (eastern kung-fu, ghost in the machine, filozofie zen, simulacre, cyberpunk... Matrix e un mix de idei. Unul bun. Asta nu-i prejudiciaza cu nimic calitatile.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asemanarea cu 'Ghost in the shell' este cea mai evidenta (deranjanta?).

    RăspundețiȘtergere
  4. Matrix este un film facut cu dragoste si pasiune (nu ca ar fi posibila una fara alta). Este ca unul din primele albume Linkin' Park: ai acolo pasiune, revolta si totul curge. Unele referinte le-am recunoscut de cand am vazut filmul, altele le-am recunoscut abia la vizionarea documentarului, dar nu ma deranjeaza.
    In rest, Philip K. Dick rulz. Nu cred ca si-ar fi imaginat vreodata (sau mai stii, ca oricum nu era vreun model de echilibru, ori modestie) ca va influenta zeci de filme ori carti.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.