sâmbătă, 23 iulie 2011

Trailerul zilei: The Grandmasters

Wong Kar-Wai e my all-time favourite auteur. Alaturi de coreanul Kim Ki Duk, Kar Wai e unul dintre cineastii asiatici care mi-au aratat in ce masura poezia, culoarea si miscarea se pot alatura intr-o forma de arta cu totul noua. De fiecare data cand unul dintre cei doi regizori iese la lumina cu un nou proiect ma las purtat cu nostalgie prin esentele filmografiei lor, incarcandu-ma psihic cu noi asteptari. Stilul wu-xia nu e strain de Won Kar Wai, in 1994 realizand Ashes of Time, o fabula complexa in care diferiti spadasini se intalnesc in desert pentru a transa povesti de dragoste, vitejie, tradare sau suferinta. Acum sondeaza din nou genul cu o adaptare biografica a legendei lui IpMan, cel mai cunoscut maestru de kung-fu din China inceputului de secol XX, cel care la batranete i-a fost profesor si lui Bruce Lee. Viata lui a mai fost ecranizata deja de 2 ori doar anul trecut dar am senzatia ca Wong Kar Wai va avea ceva in plus de aratat in The Grandmasters
Distributia il cuprinde pe eternul fetish Tony Leung dar si pe mandretea de Zhang ZiYi iar trailerul e o mostra de coregrafie martiala semnata de maestrul Yuen Woo-Ping (Matrix).

2 comentarii:

  1. Au un talent nativ zic eu in a reda atmosfera prin 'jocul' cu camera. E ceva ce lipseste filmelor americane, acea surprindere a unor detalii sau perspective neobisnuite.

    Efectiv aceste filme 'fura' privirea, atrag atentia.

    Poate nu o sa fie un orgasm-multiplu, dar colectabil o sa fie sigur; parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Wong Kar-Wai si Yip Man suna destul de exploziv si promitator, in acealasi timp. Sper, totusi, sa fie mai mult decat o pastisa dupa Matrix.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.