luni, 4 aprilie 2011

Battle: Los Angeles (2011)

Cum sa faci un film de propaganda pentru Unchiu Sam?


1. in primul rand identifici un inamic. Dat fiind ca Unchiu Sam nu prea mai are inamici reali pe planeta asta putem lejer sa presupunem ca are intr-un alt colt al universului.

2. fixeaza locul bataliei. Los Angeles e un cadru potrivit intrucat au suficiente platouri de filmare si o plaja. Apoi aduci inamicii pe Pamant intrucat calatoria spatiala nu e destul de pusa la punct. Cea mai facila metoda de a-i aduce aici ar fi sub forma de meteoriti. Poti ascunde catralioane de nave in meteoriti, ele vor ajunge in regula.

3. identifica eroul. De regula e un militar in prag de pensionare (deci experimentat) dar care are niste scheleti prin dulap (preferabil soldati morti sub comanda lui si care nu-l lasa sa doarma noaptea).

4. intra brusc in pita actiune - cu stil documentaristic, camera miscata, CNN footage si jurnalisti in prima linie - pentru ca in general conflictele izbucnesc fara veste si cauzele sunt identificate abia ulterior pe Discovery. Nu-ti bate capul cu inventarea unei motivatii clare pentru care alien-ii si-ar dori sa ne invadeze, e la mintea cocosului ca probabil vor doar... apa, resursa noatra cea mai abundenta.

5. eroul nu trebuie sa fie singur ci intr-un grup de puscasi marini - primii in orice conflict - care trebuie sa para cat mai eterogen: femei, barbati, caucazieni, hispanici, asiatici, negri, etc. Intrudu si un nigerian de profesie doctor pentru a reitera oportunitatile visului american. Civilii sunt la fel de importanti intrucat pentru protectia lor se pleaca la razboi. Cativa copii n-ar strica nici ei.

6. liderul de grup trebuie sa fie cat mai boboc a.î. sa clacheze si sa dea ocazia eroului sa se afirme. Liderul de grup trebuie sa fie neaparat insurat cu copil pe drum pentru accentuarea dramatismului atunci cand isi va sacrifica viata spre binele camarazilor sai. Semper Fi.

7. extraterestrii trebuie sa fie urati si tampiti, niste drone incapabile de sentimente sau gandire proprie care nu vor decat sa extermine rasa umana si sa colonizese planeta. Faptul ca au strabatut atatia ani lumina pana aici nu e un garant ca ar fi avut vreme sa descopere “frumusetea designului”. Navele lor sunt mari si galagioase armele au probleme cu sistemul de ochire.

8. superioritatea lor numerica si tehnologica trebuie sa le permita sa niveleze orasul in cateva ore insa doar ca sa piarda glorios razboiul din cauza unei rachete bine tintite in centrul lor de comanda.

9. sexul si romantismul sunt tabu intrucat soldatii nu cunosc decat iubirea camaradereasca si dragostea de tara. Nici un stereotip nu trebuie lasat deoparte iar personajele trebuie sa aibe profunzimea unei frunze de salata.

10. dialogurile trebuie purtate in jargon soldatesc si sa ofere cateva momente de comic relief cu umor infantil (preferabil sexual). Discutiile serioase trebuie sa fie cheesy si sa sune a material de recrutare ori lectii motivationale. 

11. desi actiunea se petrece in State ea este identica si in alte colturi ale lumii doar ca ceilalti nu-s la fel de priceputi. Armata americana iz the best.


Felicitari, ati urmari Battle:Los Angeles, un film al studiourilor Unchiu' Sam in regia lui Jonathan Liebesman, cu participarea extraordinara a lui Aaron Eckart in rolul eroului si a catorva figuri familiare intre care am zarit-o pe Michele Rodriguez. Lupta continua. Semper Fidelis cinema-ului de unica vizionare.

Ps: Singurul lucru remarcabil al filmului e trailerul asta. I-as da un rating indulgent de Brainwash pentru scenele de lupta tensionate si haotice...

7 comentarii:

  1. mda, l-am vazut si am zis ca mai bina ma uitam inca o data la terminator 2 ... e o pierdere de vreme majora filmul asta

    RăspundețiȘtergere
  2. In numele tuturor cititorilor Marelui Ecran, iti inmanez Medalia de Erou in grad de mare cavaler, clasa I pentru ca ai rezistat sa vezi un asemenea jaf de film si ai avut marea rabdare sa il si comentezi.

    Dineul deseara la domiciliul tau.
    Bea ce vrei tu, de banii tai :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Trailerul e facut sa te prosteasca. Filmul e slabut iar extraterestrii aia sunt un fel de mazga combinata cu metal (un fel de transformers prima generatie). Si eram atat de aproape sa-mi aiu bilete la cinema ...

    RăspundețiȘtergere
  4. daca traileru e remarcabil (la care nici nu m-am putut uita) nici nu gandesc sa ma apropii la 10 metri distanta de batalia asta :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Trailerul e bine facut, e amenintator, e slow-mo, artlike, cu o muzica f misto.. nu pusca deloc cu filmul.

    RăspundețiȘtergere
  6. Poate au facut trailerul pentru alt film, hahahahaha =))

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.