duminică, 20 februarie 2011

Sertarul cu obiectii pierdute

Daca tot am inceput sa ma iau de mall si de multiplex, va mai zic doua:

Observatia 1: Cine a fost vreodata la Cinema City stie ca inainte de film ruleaza vreo 10 minute de trailere. Cum ar veni, reclame la alte filme. O fi defect profesional sau poate am fost prea mult la cinema, dar am remarcat o chestie. Daca mergi la o comedie romantica, vei vedea reclame la alte romcom-uri. Daca mergi la o animatie, vezi reclame la animatii. Mergi la un thriller, vezi numai reclame la alte thriller-uri. Si asa mai departe...Adica, daca tie, spectatorule, iti place cutare produs, probabil vei fi interesat sa gusti si alte sortimente din aceeasi categorie. Aceasta e tendinta si in publicitate: nisarea mesajului in functie de public. Pana la urma, asta inseamna ca avem industrie de film (ceea ce se leaga cu postul anterior al lui Richie).

Observatia 2: Cine merge la multiplex sa nu faca asa cum am facut eu. Daca va uitati cumva telefonul in suportul pentru suc sau pe sub scaun, intoarceti-va imediat ce va amintiti de el! Repet: imediat! Chiar daca ora 1 noaptea, cum a fost in cazul meu. M-am gandit ca e prea tarziu si oricum e inchisa pravalia. A doua zi dimineata m-am prezentat inainte sa inceapa programul. Baiatul de la intrare m-a lasat in sala unde, bineinteles, nu am gasit nimic. Ajung apoi la managerul de serviciu care imi explica frumos ca se face curatenie dupa ultimele proiectii si ca trebuia sa ma intorc chiar si la 3 dimineata. Oricum, zice, telefonul ar trebui sa fie in sertarul cu 'obiecte pierdute'. Apoi duce mana la sertar, deschide cu cheia si trage de el. Fiind prea burdusit cu obiectele colectate peste noapte, sertarul iese cu totul si scuipa pe mocheta zeci de chei de la casa, portofele in forma de ursuleti, obiecte cosmetice, mai multe telefoane printre care -yupiii- si al meu. Bine, trebuie sa stiti ca nu era ultimul smartphone, ci un celular banal. Mai importante erau datele din el, decat carcasa. Oricum, am fost impresionat de corectitudinea celor de la Cinema City. Managerul mi-a spus ca situatia se datoreaza si faptului ca au fost concediati angajati de la firma de curatenie care n-ar fi raportat obiectele pierdute. Deci, bila alba pentru CC. Si iata cum am ajuns tocmai eu sa laud multiplexul. Viata nu numai ca bate filmul, dar iti ofera si tot felul de surprize.

Surpriza: Daca doriti sa vedeti cum ma bîţîi/fîţîi pe micul ecran, aici e inregistrarea emisiunii Buna Dimineata (TVT 89), de vineri, la care am fost invitat alaturi de Marian Radulescu pentru a vorbi despre cinema si pseudo-cinema. Ca pentru a echilibra cumva seriozitatea si profunzimea discutiei, stirile de pe burtiera se refereau la "produse din programul cornul si laptele muscate de soareci" sau "demolarea wc-urilor din pietele aradene".

2 comentarii:

  1. nota la Observatia 1: am observat si eu asta. cred ca nisarea asta se datoreaza si faptului ca la animatii de exemplu sunt multi spectatori copii; si nu cred ca ar fi o idee buna sa dea trailers de la filme care nu sunt pt juniori.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.