luni, 13 decembrie 2010

Megamind (2010)

Incredibly handsome criminal genius and master of all villainy!


rating: Colectabil pentru o audienta selectionata

Pentru copilul din tine sau de langa tine ca si pentru adultul cu simt al umorului mai relaxat, pentru fanul filmelor cu supereroi ca si pentru cel amator de animatii 3D "tari", pentru geek-ul de pretutindeni, exista Megamind la cinema. In buna traditie a filmelor precedente (The Incredibles, Monsters vs Aliens, Despicable Me) si ultima realizare a studiourilor Dreamworks impacheteaza intr-un ambalaj tridi o portie gustoasa de amuzament si scene de actiune, cateva personaje caricaturale dementiale si un bagaj complet de referinte narative la simbolurile cinematografice traditionale din lupta bine contra rau. Dintr-un anume punct de vedere Megamind ar putea fi privit ca o parodie la Superman in care Lex Luthor e "eroul" dar ar insemna sa minimizam toata stradania scenaristilor de a colora adevaratul personaj principal al filmului, Megamind, the evil supervillain. Apropo, stie cineva diferenta dintre un villain obisnuit si un supervillain? E Prezentarea! Anti-eroul albastru cu cap supradimensionat si care cu umilinta si-a ales numele de Megamind, face intr-adevar "raul" sa arate cool. E singura solutie la indemana sa intrucat, dupa cum se va vedea, soarta are un mod special de a-si alege favoritii. Iar cand sortii ii sunt potrivnici, o minte stralucita scoate maximul din ce i se ofera. Being bad is the one thing I'm good at! se scuza el.

Story-ul zice ca personajul Megamind (voce Will Ferrell) s-a nascut intr-o familie distrusa... de o gaura neagra care le-a inghitit planeta si din care el a supravietuit fiind trimis intr-o capsula catre Pamant. Un scenariu paralel a urmat si un prunc de pe-o planeta vecina, asa incat Pamantul s-a procopsit cu doi orfani extraterestri. Inca din debutul filmului Megamind reuseste sa-si invinga definitiv eternul sau arch-enemy, Superman Metroman (voce Brad Pitt) intr-o ambuscada care, teoretic, nu prea avea sorti de izbanda. Pentru ca cliseul sa fie complet ambuscada o implica si pe reporterita Lois Lane Roxanne Ritchie. Restul filmului il arata pe Megamind incercand sa faca fata depresiei post-victorioase, plictiselii, etc si solutia sa de criza care consta in crearea unui alt "protector". Dar cum solutia unui geniu diabolic da de obicei cu virgula, noul super-erou se dovedeste mai villain decat super-villain-ul si, astfel, Megamind se vede fortat sa-si depaseasca conditia si sa gaseasca in el rezolvarea noii dileme. Evident ca nu lipsesc accesoriile obisnuite: ajutorul Minion, arme inventive, roboti caraghiosi, haine ciudate si chiar o masina invizibila.


Nu cred ca exista dubii ca Megamind e una din cele mai reusite animatii din 2010 intrucat povestea atragatoare si realizarea tehnica fara cusur il recomanda pentru tot felul de topuri. Poantele sunt, asa cum e si normal, sarea si piperul filmului iar personal le-am gasit foarte amuzante. Nici cei din sala nu au considerat diferit doar i-am auzit izbucnind de multe ori in ras. Cum puteai altfel cand Megamind il impersona pe iconicul Jor-El in maniera Marlon Brando.
Trailer

5 comentarii:

  1. Pff, pe mine nu mă atrage deloc să merg la Megamind, sincer, mi-a plăcut mult mai mult Despicable Me. Până și la animații am oareșce pretenții ;))

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai nu l-ai vazut. :D Deci nu stii daca pretentiile iti vor fi rasplatite. Si mie mi-a placut Despicable Me.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu, nu l-am văzut, dar nu mă atrage deloc nici trailer-ul, nici povestea, nici nimic, de-aia zic :-SS

    RăspundețiȘtergere
  4. nici pe mine nu ma atrage nush d c...doamne cate prejudecati pe capu'meu, o sa calc pe ele, inclusiv pe cap pana o sa imi se albastreasca si o sa mi se umfle ca megamindului astuia :))

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.