joi, 9 decembrie 2010

Cele mai asteptate 20 de filme din 2011

Mai sunt putine zile din 2010 si odata cu Tron Legacy si a treia parte din Cronicile Narniei se cam termina lista celor mai asteptate filme din acest an. Nici o grija insa, am pregatit deja lista pentru anul viitor si in timp ce cotrobaiam dupa filmele astea am uitat pentru o vreme de dezamagirile de anul acesta. Optimismul meu cinefil e din nou 100% si asteptarile au urcat pe cele mai mari trepte ale excitatiei vizuale.

Am trecut in lista si doua filme deja lansate pe plan international dar pe care le vom vedea la noi abia la anul, asa ca, tineti rand la 127 Hours (r. Danny Boyle) si Black Swan (r. Darren Aronofski). Amandoua se bucura deja de cronici extatice si putem specula ca se vor alege cu niste nominalizari importante la Globuri si Oscaruri. In cazul lor, atat eu cat si tovarasul Luci avem un consens in ce priveste necesitatea vizionarii lor "before this decade is over"! Si apoi din nou pe marile ecrane.

Urmatoarele 20 de filme sunt insa lansari eminamente 2011 si din punctul meu de vedere trebuie sa-mi corectez un pic bigetul de cheltuieli pe nachos si pop-corn in 2011. Vin vremuri grele:

True Grit sau westernul old-school al fratilor Coen are parte de o echipa pe masura: Jeff Bridges (seriful Rooster), Matt Damon, Josh Brolin si Hailee Steinfeld si sansa sa devina un adevarat clasic.

Battle: Los Angeles in regia lui Jonathan Liebesman promite un bun urmas vechiului Independence Day, aruncand pe ecrane o combinatie de invazie extraterestra si film de razboi plina de adrenalina. Ar putea fi primul blockbuster de anul viitor.



Sucker Punch e o extravaganta nascocita de mintea lui Zack Snyder (300, Watchmen) care promite o ravasire vizuala de exceptie - Alice in Tara minunilor cu mitraliere, gangsteri si samurai. Plus dragoni.

Doua filme din universul Marvel: Thor (r. Kenneth Branagh, d. Chris Hemsworth, Natalie Portman, Stellan Skarsgard si Anthony Hopkins) si Captain America: The First Avenger (r. Joe Johnston, d. Chris Evans, Samuel L. Jackson, Hugo Weaving, Tommy Lee Jones, Stanley Tucci) care-si propun sa anime un pic lucrurile pregatind campul de lupta pentru viitoarele The Avengers si Iron Man 3. Din ce-am vazut in trailere la capitolul actiune stau bine, mai ramane sa apreciem povestea.

Obisnuitele continuari din francizele Transformers si Piratii din Caraibe. Transformers: Dark of the Moon se anunta si un pic mai dark, Michael Bay probabil si-a satisfacut gustul pentru parodie in al doilea transformator. Deocamdata a aparut un prim teaser pe care va invit sa-l vedeti. Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides are o distributie pe jumatate schimbata: au plecat Keira Knightley si Orlando Bloom si au aterizat Penelope Cruz, Ian McShane, Judi Dench si frumoasa Gemma Ward dar Johnny Depp e tot acolo si surade deja cu gandul la al cincilea film.

The Thing e unul din cele mai asteptate filme din 2011 fiind vorba de un prequel la horror-ul cult din 1982 al lui John Carpenter. Regizat de olandezul Matthijs van Heijningen Jr. filmul e sub un mister total ceea ce ma face sa cred ca va lovi adanc. Ramane de vazut daca lovitura va fi dureroasa sau nu.

Doua sequel-uri de exceptie ne asteapta in 2011: The Hangover 2 in vara si Sherlock Holmes 2 in decembrie. Pastrati-va cumpatul, va rog :)) sunt realitate.

Melancholia e un noul film psihologic al lui Lars von Trier despre care suntem anuntati ca va incepe stupefiant cu distrugerea Pamantului. Apuca danezul calea post-apocaliptica dupa Antichrist? Nu, tot el ne lamureste ca filmul va incepe cu finalul si apoi vom vedea ce s-a intamplat inainte. Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Kiefer Sutherland, John Hurt, Alexander si Stellan Skarsgård vor spune povestea.

In sfarsit vom trage cortina si peste Harry Potter odata cu HP şi Talismanele Morţii: Partea II. Banuiesc ca va fi promovat ca evenimentul mondial al deceniului. Si pe buna dreptate. Va scufunda oare si el Titanicul la incasari?

JJ Abrams va dezvalui la vara SF thriller-ul Super 8 despre care nimeni nu stie decat ca are de-a face cu Aria 51 si ca e un creature feature. Ca si la Cloverfield, hype-ul e pe masura. Mai ales ca Spielberg e in spate ca producator.

Cowboys & Aliens si-a pus deja trailerul la dispozitie si dupa cum il stim pe Jon Favreau (Iron Man 1 & 2) nu o sa treaca usor pe la box-office. Daniel Craig si Harrison Ford sunt o garantie la fel de buna.

Contagion inseamna Steven Soderberg (Ocean's 11, 12, 13) si un cast de actori care pe multi regizori i-ar face invidiosi: Matt Damon, Gwyneth Paltrow, Marion Cotillard, Kate Winslet, Jude Law si Laurence Fishburne. Plot-ul ofera o epidemie si lupta unor medici pentru izolarea ei. Izbucneste in octombrie.

Immortals va reprezenta o alta "infruntare a titanilor" de data asta avandu-l pe Tezeu in miezul epopeii mitologice grecesti. Rol de cinste pentru Mickey Rourke (Regele Hyperion) si cel de-al treilea film al lui Tarsem Singh, un regizor vizionar care desi nu explodeaza la box-office are adevarate bijuterii vizuale (The Cell, The Fall).

Scream 4 marcheaza revenirea seriei lui Wes Craven dupa 11 ani si ma gandesc ca multi asteapta un slasher movie de calitate. David Arquette, Courteney Cox si Neve Campbell se intorc si ei, mai batrani cu 11 ani.

Pe final am lasat 3 filme care inca sunt la mare distanta de noi, fiind calculate pentru lansarea in decembrie 2011: The Girl With The Dragon Tattoo, adaptarea de catre David Fincher a best-sellerului lui Stieg Larsson, apoi Hugo Cabret al lui Scorsese, un mystery movie de perioada setat in Parisul anilor 30, si, bineinteles, The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn un 3D motion capture la care Steven Spielberg (regizor) si Peter Jackson (producator) lucreaza de cativa ani deja, fiind primul din seria dedicata indragitului personaj de banda desenata, Tin Tin.

Cam astea ar fi cele mai incitante titluri de anul viitor, intr-o lista alcatuita pe baza zarvei internationale ce le invaluie si, cu e si normal, a preferintelor personale.

10 comentarii:

  1. uai ce tare e trailerul la Transformers3 :D
    abia astept sa il vad.
    we love you, michael bay!
    *silly*

    RăspundețiȘtergere
  2. @blue4inna: corect era "I wanna have ur babies Michael Bay!" :))

    RăspundețiȘtergere
  3. deja aveam bifate foarte multe filme la ”Vreau sa văd” pe cinemagia.ro; Sucker Punch nu îl aveam bifat, asemenea The thing,Contagion, Hugo Cabret, The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn.
    Deci am aflat denumiri a 5 filme pe care sper să-mi fac timp să le văd când vor apărea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt curios cum va fi Melancholia. Prea e laudata prin toate colturile...

    RăspundețiȘtergere
  5. Mai facut curios in legatura cu Battle, si Piratii din Caraibe si Iron Man 3.....abia astept deja sa le vad.....

    RăspundețiȘtergere
  6. Sincer, cel mai asteptat dintree toate cele de mai sus e pe departe Tron Legacy!

    RăspundețiȘtergere
  7. Pe langa faptul ca Daft Punk a facut coloana sonora, au avut la dispozitie un buget de 300 de milioane de dolari asa ca va dati seama ce efecte sunt :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Premiera in Romania e pe 17 si eu cu 2 prieteni ne-am rezervat deja bilete online pentru ca am inteles ca o sa fie plin, plin.

    RăspundețiȘtergere
  9. Da, dar eu vb de 2011 aici. Tron e peste 6 zile.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.