marți, 30 noiembrie 2010

Enter the Void

rating: Colectabil spre Orgasmultiplu

Am asteptat 2 ani sa vad filmul lui Gaspar Noe in cinema, pentru ca stiam ca numai pe marele ecran experienta ar fi completa. Curiozitatea a castigat lupta cu constiinta si l-am vazut zilele astea pe un monitor de computer. Sa zicem ca l-am vazut la un prieten.

Mai trebuie sa treaca timp pana voi putea decanta in cuvinte ceea ce am vazut/simtit/experimentat. Un lucru va pot spune: Noe exploreaza noi teritorii in cinema. Noi perspective narative si noi moduri de filmare. Si un avertisment: daca nu v-a placut Irreversible sunt mari sanse sa nu va placa nici caruselul asta ametitor de imagini ce tine aproape 3 ore.

Pe mine m-a luat asa un "high" in timpul vizionarii, incat fara sa consum nimic halucingen am inceput sa compun haiku-uri (actiunea se intampla in orasul luminilor din neon, Tokio). Iata doua, care pot cuprinde esenta Enter the Void, asa cum l-am vazut eu:

Death is the ultimate "trip"
of a poor brother that could not RIP

You'll see life different after this
journey of a boy who adores his sis'




5 comentarii:

  1. nici eu nu o sa mai astept sa il vad la cinema!
    r.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar totusi ar fi frumos sa-l revedem in Sala 5 de la Cinema City :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pare fain filmul am sa-l caut si eu cred sa-l iau :D

    RăspundețiȘtergere
  4. chiar daca l-am vazut p laptop si mie mi-a indus o stare halucinogena, cui nu... f tare trecerea ta de la high la haiku :) eu am vazut ireversibil post void, acolo ameteala de la inceput e sora cu infernu', asta d aci macar are o unduire, o logica, o levitatie suportabila :P

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.