duminică, 14 noiembrie 2010

Doi ani pe Marele Ecran

Pfiu ce trece timpul... Uite ca azi se fac doi ani de cand rulam filme pe Marele Ecran. Anul asta, cel putin, am fost mai activi decat in celalalt an povestind in felul nostru vreo 120 de filme, mai bune sau mai rele, dezamagitoare sau pur si simplu geniale. Ritmul se vede si in numarul de articole publicate, exact 350 (cu tot cu asta) deci aproape 1 pe zi. Asta in conditiile in care tovarasu' Luci, jumatatea cu profil mai inalt a Marelui Ecran, e un mandru posesor de prunc care-i controleaza multe din aspectele vietii, mai ales divertismentul cinematic.

Despre inceputuri am mentionat acum un an, nu mai repet. In cel de-al doilea an am fost ceva mai dinamici, mai implicati si cred ca si mai sustinuti de cei din jur. Am avut cateva guest-post-uri reusite, am avut-o pe Anda drept corespondenta de la Tiff, am descoperit o implicare mai mare in concursul nostru traditional cu previziunile Oscar ca si in ineditul concurs de scenarii "scurte" (premiat cu  o camera video de buzunar). Luci a contnuat seria de interviuri chestionandu-i pe regretatul Toni Tecuceanu (cu putin inainte de sfarsit), pe Mihai Fulger (selectionerul Timishort) si pe Dezbracatu, scotand la iveala omul din spatele personajului. Si, bineinteles, am urmarit multe filme, incercand pe cat posibil sa fim mai selectivi, mai critici si mai grijulii cu timpul nostru. (Bine, eu nu prea am reusit, Luci in schimb e consecvent).

Planuri de viitor? Oh da. Macar o vizita la un festival de film de prin tara (pentru inceput) si materializarea unor ganduri legate de nevoie de a avea niste nopti cinefile pe aici. Si desigur sporirea cititorilor de Marele Ecran (acum vreo 200 la numar) ne-ar multumi peste masura. Asadar tuturor celor ce au viziteaza sistematic locul asta, multam fain si, intrucat nu putem da de baut in mod fizic, le recomandam un film special: Sideways (2004). Pentru ca in vino veritas.

8 comentarii:

  1. bafta pe mai departe si La multi Ani!
    foarte bun Sideways.

    RăspundețiȘtergere
  2. La mulţi ani şi la cât mai multe filme! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. La mulţi ani ""movies people-şi"! La cât mai multe filme colectabile! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. @The unholy two, Cartitoiu, Ioana, Adina & Marian:
    Vom incerca sa ne ridicam in continuare la inaltimea pretentiilor cititorilor nostri connaiseuri si sofisticati. Multumim!

    RăspundețiȘtergere
  5. Da multumim pentru urari si contributiile voastre in comentarii si dincolo de ele ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. La multi ani, si la cat mai multe filme de 5 stele. La ora actuala Marele Ecran este singurul site de cinema pe care il citesc constant.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.