miercuri, 29 septembrie 2010

Waisted Time

TIME (2006)
rating: Eroare

Coincidenta sau nu, am vazut si eu aseara un film asiatic. E vorba tot de o iubire "anormala", de data asta intre persoane de sex opus. Ea (Ji-Yeon Park) e atat de geloasa pe El (Jung-Woo Ha) incat vrea sa faca o operatie estetica radicala (isi schimba fata), numai ca sa-i astampere lui pofta de variatie (barbatii astia!). Pana aici nimic senzational (ProTv-ul are o emisiune saptamanala de creat femei artificiale), doar ca Ea nu-i spune si lui planul. Dupa ce il face sa se reindragosteasca de noua Ea, are alte crize de gelozie din cauza primei lui prietene (adica tot Ea). Daca n-ati inteles nimic pana aici, va dati seama prin ce trece sarmanul barbat. Situatiile sunt idioate, personajele si mai idioate (sau poate m-am dezobisnuit cu reactiile exagerate din filmele asiatice). Totul pare confectionat, taiat, decupat si umplut cu acid hialuronic ca sa iasa parabola, fabula, sau ce-a avut regizorul (Kim Ki-Duk) in cap. Tot filmul am crezut ca e o reclama la metodele de infrumusetare prin bisturiu. In final, mi-am dat seama ca de fapt era invers (ceva de genu: "Iti schimbi fata, iti pierzi viata"). Mai bine facea un clip de 30 de secunde pe tema asta si nu pierdeam aiurea 90 de minute din viata (timp in care puteam sa vad 4 (patru!!!) episoade din The Big Bang Theory).

Sincer, nu mi-a venit sa cred ca e mana omului care a facut bijuteria Bom yeoreum gaeul gyeoul geurigo bom (adica Primavara Vara Toamna Iarna si...Primavara). Dar am verificat de mai multe ori: e acelasi Kim Ki-Duk. Time e la distanta astronomica de filmul cu titlu-fluviu din 2003. Luati aminte: laudele cu care incepe trailerul de mai jos sunt adevarate.

3 comentarii:

  1. de acord, Time alaturi de Dream (mai putin ce-i drept) fac cu manutza timide de undeva dintr-un colt indepartat, sunt si ele niste incercari, poate ca au vrut sa transmita mai mult decat putem noi intelege...habar n-am...cert e ca mi s-a parut simpatic parcul ala de pe malul marii, e o amestecatura interesanta de kitsch si suprarealism

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru mine cred ca Soom (Breath) a fost cel mai neinteles.. Time chiar mi-a placut, e si mai poetic si are chestia aia din final, cand se inchide cercul transfigurarii. Despre Dream nu-mi mai amintesc prea mult dar senzatia ca sunt mai putin memorabile decat filmele anterioare o impartasesc si eu.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Adina: Si mie mi-a placut parcul.
    Dar parca si cu asta se exagereaza, la cat
    de des apare.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.