miercuri, 15 septembrie 2010

Trailerul zilei: I'm Still Here

Interesant conceptul pus la cale de Casey Affleck, de a documenta retragerea din lumea filmului a cumnatului sau Joaquim Phoenix si patrunderea lui in cea muzicala, o renuntare probabil fictionala dar nu de neconceput in lumea artistilor, si un test pe care Phoenix si-l impune sa-l treaca intr-o maniera care poate deveni instantaneu un cult. Actorul afiseaza o imagine atat de diferita de cea consacrata incat imi vine greu sa nu-l vad printre favoritii la Oscarul de anul viitor. N-ar fi decat a treia oara. I'm Still Here pare strigatul deznadajduit al omului trecut cu vederea de prea multe ori.

4 comentarii:

  1. Un film genial. Cate Blanchet e fenomenala :) si nici ceilalti nu se dezmint. Un tribut facut inca din timpul vietii pentru dl. Dylan.

    RăspundețiȘtergere
  2. E un pic de Andy Kaufman in filmul asta.

    Am citit undeva o explicatie a lui Joaquin Phoenix despre cum i-a venit ideea. Zicea ceva de genul ca si-a dat seama, ori de cate ori dadea un interviu sau aparea in presa, ca tot "nu e el", ci un personaj. Chiar daca intentia lui nu era sa denatureze realitatea. In alte cuvinte, publicul percepe o imagine falsa a artistului chiar si cand acesta e "in civil". E vorba doar de perceptie.

    Asa ca si-a zis (de fapt, nu zicea in interviu sa nu dea prea multe indicii) sa exploateze aceasta imagine "reala". Si sa o modifice dupa bunul plac.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Richie: Mi-ai furat postarea :)

    Si eu vroiam sa scriu despre omu asta. J.P. avea lumea la picioare, pana cand a inceput sa-si faca aparitiile acelea bizare. Dar poate ca de-abia barbosul asta ciudat era el cu adevarat, si nu imaginea pe care i-o crease masina de starificare de la Hollywood (paradoxul cu filmele anti(star)sistem e ca pana la urma aduc bani tot masinariei).

    In orice caz ar trebui sa aflam din film care e adevaratul Phoenix. Sau nu.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.