luni, 27 septembrie 2010

Lasati copiii sa vina la filme!

Publicam cu oarecare intarziere un anunt important pentru cinefilii (copii si parinti) din Bucuresti: pana joi, 30 septembrie, se intampla Kinodiseea la Muzeul Taranului Roman, Cinema Gloria si Cinema Elvira Popescu. Intentia declarata a organizatorilor (Daniel Mitulescu & co) este ca de la anul sa circule cu festivalul prin tara. Asadar: nu dati banii pe prostii, duceti filme la copii! Si viceversa.

In timpul asta, la Timisoara incepe Simultan, a sasea editie a festivalului de arte vizuale si media, care se anunta provocatoare:

Este anul 2010 si lumea este plina de utilizatori media. Toata lumea este preocupata de lipsa timpului, asa incat nimeni nu are cu adevarat timp sa se gandeasca la acesta, sa-l inteleaga. Cererea pentru continut media pare sa creasca pe masura ce toate lucrurile se acumuleaza si timpul desfasurarii lor devine mai scurt. Cu cat avem mai putin timp la dispozitie, cu atat mai multa media este la dispozitia noastra pentru a ne investi timpul in ea. Vizionarea unui film este ca o evadare si totul se rezuma la a compara fiecare noua secventa din acesta cu ceea ce deja stim, intrebandu-ne daca am invatat ceva nou. (...) Pana la urma, intrebarea este daca utilizatorii media din ziua de azi se alimenteaza din media sau a devenit viata noastra instrumentul care ii impulsioneaza...

Peste 1oo de lucrari video vor fi proiectate in trei zile (30 septembrie - 2 octombrie).
Daca aveti timp...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.