joi, 30 septembrie 2010

Am minute

"Hai, te sun eu, ca am minute".

Pe cat de des aud expresia asta, pe atat e de falsa. Pentru ca am minute de vorbit cu prietenii la telefon, dar nu am minutele sa-i si intalnesc in persoana. Am zeci de minute de chat-uit pe mess sau de citit bancuri online, dar nu am minute sa citesc o carte. Am multe minute de stat la volan, dar nu am cateva secunde pentru a incetini inainte de trecerea de pietoni pe unde parinti cu carucioare incearca sa ajunga (intregi) in parc. Am zeci de minute pentru impins carucioare in viteza prin supermarketuri, dar nu am minute sa privesc cerul. Am sute de minute de lancezit pe canapea in fata tembelizorului, dar nu am macar un minut sa ma privesc pe mine in fata. Am mii de minute de vizionat pe repeat sezoane din Seinfeld sau Dexter, dar nu am 90 de minute pentru un film european sau romanesc (Politist, Adjectiv, Marti, dupa Craciun, ca sa nu zic Aurora).

Pentru ca nu-mi permit sa ma plictisesc.

Am minute in care ma gandesc sa schimb tara de resedinta, dar nu am minute sa schimb ceva in jurul meu. Am minute sa joc poker online, dar nu am cateva minute sa ma joc cu copilul meu. In ciuda reclamelor, incep sa cred ca “mai multe minute” inseamna mai putin timp. De fapt, tu nu mai ai minute - sa spui o vorba buna, sa vezi un film bun, sa visezi cu ochii deschisi. Nici ca se putea un moment mai potrivit pentru tema Simultan-ului din acest an: Past Continuous. Future Perfect. Editia a sasea a festivalului timisorean incepe de azi si tine pana poimaine. Peste 100 de lucrari video vor fi proiectate la Teatrul Maghiar. Performance-urile audiovizuale se aud dumnezeieste la Sinagoga din Cetate (1 si 2 octombrie). Desigur, daca ai minute...

7 comentarii:

  1. unii mai au minute sa probeze zeci de haine prin mall pe care nu le cumparara, iar altii au minute sa vorbeasca la telefon chiar daca sunt la doctor,la cinema sau chiar in autobusul care ii duce spre mall.
    Frumos articol...

    RăspundețiȘtergere
  2. m@ri@n: multumesc de completari, Marian.

    Mai aveam si eu cateva zeci de variante, dar nu am vrut sa va iau timpul :)

    RăspundețiȘtergere
  3. imi aminteste de poezia lui Paler

    RăspundețiȘtergere
  4. @thursday's child: nu o stiu, dar s-ar putea.

    Pana la urma, am fost contemporani :)
    Ideile plutesc in aer.

    RăspundețiȘtergere
  5. super articol! si lui mihai i-a placut :)

    RăspundețiȘtergere
  6. @Anonim & Liviu Druga:

    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.