joi, 13 mai 2010

Tinerete fara internete

Maine are premiera oficiala WebSite Story. Productie Dakino realizata in 12 zile, cu 120.000 euro si multi prieteni de-ai 'debutantului' Dan Chisu (Moga face muzica, Costel de la Deko in rol secundar, cameos: Dragos Bucur, Florinel Piersic, s.a).

'Experimentul' se marketeaza prin mai multe premiere: primul lungmetraj romanesc filmat cu camera RED, primul 'fara scenariu' (actorii au fost inchisi 6 zile intr-o casa si lasati sa-si caute personajele si replicile) si, bineinteles, primul film de Dan Chisu. Tagline: O poveste pentru copii, de trezit adultii.

"WebSite Story [...] a pornit de la ideea că un film despre tineri şi problemele lor poate avea acurateţe numai dacă laşi aceşti tineri să se exprime. Am adunat câţiva oameni încântaţi de această provocare şi le-am dat libertatea să-şi creeze personajele, să şi le definească" a declarat autorul peliculei.

Povestea e inspirata dintr-o postare reala pe youtube care a facut valva acum vreo 2 ani. WebSite Story incepe pe tube si se intoarce acolo (Chisu a gasit-o pe autoarea viralului, Diana Gursca, si a distribuit-o in film). E filmul generatiei care traieste pe net si moare pe net.



Ma tem de un singur lucru: sa nu fie inceputul unei tabloidizari si in cinemaul romanesc. Dan Chisu debuteaza in lungmetraj sub pretextul unui semnal de alarma cu privire la consumul fara discernamant al internetului. Nu isi ascunde intentiile de a face un film comercial. Ceea ce noua generatie (descrisa in film) care nu gusta Porumboiu, dar gusta porumb sub forma de popcorn, asteapta de mult timp. Sa nu ne mai ascundem dupa deget: o industrie cinematografica functioneaza doar cand exista multe productii comerciale, cu succes de casa. Ceea ce ii dorim.

Un comentariu:

  1. Wău Lucică de unde l-ai scos pe ăsta?? Nu glumesc cand spun ca mi-a starnit interesul..

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.