marți, 4 mai 2010

The idiot cycle

Mancarea modificata genetic si problema mediului. Doua "sperietori" de care ne-am cam plictisit si in care nu mai credem. Dar nu suntem oare intoxicati cu subiectele astea tocmai ca sa ne plictisim si sa nu ne mai pese?

In curand se lanseaza doua documentare temerare si interesante. Asta daca mai intereseaza pe cineva ce bagam in stomac si in plamani.

1. Severn, vocea copiilor nostri de Jean-Paul Jaud, pe care Centrul Cultural Francez vrea sa il aduca vara asta si la noi.

2. Documentarul independent The idiot cycle studiaza procesul prin care cele mai mari companii din industria chimica fabrica si raspandesc substante cancerigene si, in paralel, dezvolta, produc si finanteaza tratamente contra cancerului.

Emmanuelle Schick Garcia (Canada) plonjeaza in culisele "celei mai lucrative" maladii. Conform autoarei, suntem bombardati zilnic cu 18 milioane de produse chimice, din care doar 2000 au o analiza toxicologica integrala. "Cobai" scrie pe noi.

2 comentarii:

  1. chiar trebuie vazut acest documentar...

    RăspundețiȘtergere
  2. Festivalul International de Film " Document.Art." va invita la intalnirea cu Emmanuelle Schick si filmul care va avea loc in ziua de 01 octombrie 2010 la Centrul Cultural" Ion Manu" din Otopeni. Detalii: la festival@dokumentarts.ro.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.