marți, 11 mai 2010

Concursul 3minutE: etapa de jurizare

Am revenit cu detalii despre concursul nostru care are drept premiu camera video din dreapta-sus, o Toshiba Camileo S10 oferita de sponsorul 3E. Aseara s-a incheiat etapa de "colectare" a scenariilor si ne mandrim sa anuntam ca am primit 24 de asemenea idei de scurt-metraj, unele foarte concise si clare altele destul de elaborate ca structura iar unele, adevarate opere literare pe care greu ni le-am putea imagina filmate, exceptie facand situatia in care ne-am numi James Cameron. Dintre acestea eu si colegu Luci am selectat jumatate, confruntandu-ne astfel cu delicata situatie de a hotari care 12 scenarii ne plac mai mult, ne par mai bine scrise sau poseda sanse de a fi puse pe pelicula. Le puteti citi aici. Celor care nu-si gasesc lucrarea intre cele 12 preselectate le dorim mai multa inspiratie sau claritate in scriitura si le multumim pentru participare. Exista intotdeauna o data viitoare.

Acum legat de jurizare lucrurile se vor petrece in felul urmator: pana duminica cele 12 materiale vor fi citite si de partenerul 3E iar apoi intr-un mod independent, eu, Lucică si Sponsoru' vom face cate un top secret din script-uri, primul primind nota 12 iar ultimul nota 1. Apoi ne comunicam topurile si adunam notele pe care le-am dat fiecare la cele 12 idei. Cine strange punctaju mai mare ia premiul. Simplu, ca la eurovision numai ca fara tras cu ochiu.

Ar fi misto daca cei care ne sustineti si ne cititi ati arunca si voi o privire peste scenariile respective iar apoi ati lasa si-un comentariu referitor la care v-a placut cel mai mult. Nu garantam ca ne veti influenta, nici nu vrem asta, dar ar fi un baromentru interesant si poate ne convingeti sa dam un premiu al publicului pentru cel mai "votat", in cazul in care difera de convingerile noastre. Ramane de vazut deci pe duminica.

4 comentarii:

  1. Mi-am vazut "opera" nominalizata. Va multumesc. Aveti dreptate in legatura cu filmarea. Nu am citit celelalte scenarii inca, dar la al meu m-am gindit din primul moment cind am inceput sa-l scriu; ar fi greu de filmat la modul real. De aceea am avut in minte si varianta pe computer/cartoonish. Nu stiu daca e o idee buna sau nu, insa am vrut sa o impartasesc cu voi si cu cititorii sau participantii.

    Mult succes tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  2. am citit "finalistele", unele chiar ar merita filmate, nu dau nume ...

    RăspundețiȘtergere
  3. toate miau in general dar cel mai inspirat mi sa parut Little sketch de Ciprian Morţi. Foarte tare mult noroc, si succes

    RăspundețiȘtergere
  4. toate au fost foarte bune dar mia placut foarte mult si a fost foarte inspirat Little sketch
    de Ciprian Morţi

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.