joi, 22 aprilie 2010

Long story, (timi)short


Nu este pe lume placere mai mare pentru un cinefil, decat o vanatoare de filme la un festival adevarat. O stiu din experientele (minunate) de la TIFF (Cluj) si Anonimul (Sfantu Gheorghe, in Delta). Vine o zi cand te saturi de hoinarit si vrei sa te asezi la casa ta. Prima editie Timishort mi-a dovedit ca am de ce sa raman acasa. E randul Timisoarei sa primeasca vizita cautatorilor de filme.

Si incep deja sa vina. Juriul Timishort (5 -9 mai 2010) s-a format: Jons Jonsson, castigatorul de anul trecut si reprezentantii unor festivaluri importante. Bernard Payen (Semaine de la Critique/ Cannes), Maike Hohne (Berlinale Shorts), Anne Delseth (Fribourg, Elvetia) si Andrei Gorzo (NEXT, Bucuresti). Au fost selectate si cele 16 pelicule din competitie, care banuim ca au corespuns cel mai bine cerintelor: sa fie cinema de autor, de avangarda sau inovativ.

Filme ca astea nu gasiti pe toate drumurile. Incercati numa' sa cautati premiantii de anul trecut. Daca ar fi pe net, v-as fi aratat unul aici. Asa, ne multumim cu un scurt "de criza" de la Tres Courts (desfasurat simultan - la Timisoara, pe 6 mai).



Pe scurt: urmeaza 5 zile de filme alese pe spranceana. Stati geana! Revenim cu detalii.

ps. Daca vreti sa traiti o experienta unica si aveti si timp pentru ea, Timishort inca mai primeste voluntari in echipa de organizare. Scrieti repede la: andra@timishort.ro

7 comentarii:

  1. Abia astept! Anul trecut am nimerit bine, saptamana libera, am putut fi prezent la cele mai multe proiectii.. Ramane de vazut acum.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu n-o sa pot ajunge deloc anul asta, pacat. Iar ca raspuns la P.S., stiu din surse sigure ca voluntarii au fost tratati foarte prost anul trecut. Nu zic ca va fi musai la fel, dar cine se inscrie ar trebui sa stie ca isi asuma totusi un risc.

    RăspundețiȘtergere
  3. ily: e bine c-ai spus treaba cu voluntarii

    sa stie si organizatorii ce problema de
    imagine au

    RăspundețiȘtergere
  4. Voluntarii de anul trecut au fost geniali si ne-au sprijinit pana in ultima secunda. Evident ca in momente de stres maxim au loc si neintelegeri, dar sa generalizam ca voluntarii au fost tratati foarte prost mi se pare o exagerare maxima. Oricum anul acesta vom face si o evaluare cu voluntarii (care apropo, suntem toti, inclusiv echipa de baza a festivalului), ca sa vedem exact ce li se pare lor ca nu functioneaza bine.
    Experienta de viata, pe care ti-o ofera Timishort-ul este una inedita si nu pot sa spun decat "Timishort te vrea voluntar"!

    RăspundețiȘtergere
  5. Andreea: Multam de interventie!

    Va doresc sa aveti parte de voluntarii pe care ii meritati! Si asta o zic cu buna credinta si drag.

    RăspundețiȘtergere
  6. ai putea sa-mi spui si mie te rog, unde are loc festivalul?

    multumesc

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu e oficial inca dar probabil la cinema Timis si Studio ca anul trecut.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.