luni, 22 martie 2010

Eu cand vreau sa poker, poker

Veste proastă: Sergiu Nicolaescu nu se lasă. Nimic nu-l doboară. Toată lumea (în afară de camarila sa) îi spune că e penibil de demodat şi de lipsit de idei, dar el nu şi nu. E ca robotul din Terminator care o încasează din toate părţile, dar merge înainte chiar dacă mai rămân doar două piuliţe din el. E ca o placă de pick-up care s-a agăţat la aceeaşi poveste de vreo 20 de ani. Sergiu e echivalentul lui Iliescu în film (măcar nea Nelu se mai ştie la politică). Eu cînd vreau să-l fluier pe Nicolaescu, îl fluier. Dar nu ajunge.

Nicolaescu este supravietuitorul etern al filmului românesc. Iar acum ne-a pregătit o nouă cacialma: Poker. O ecranizare după o piesă bulevardieră de tranziţie românească de mare succesuri. Adică, pe 9 aprilie, "maestrul revine la comedie", cu Jojo în rolul principal. Asta chiar e amuzant.

Nu trebuie să ai intuiţie de pokerist ca să ştii că noul film "din partea regizorului Nicolaescu" e mînă moartă.

Vestea bună: se lansează în România Eu cînd vreau să fluier, fluier, lungmetrajul regizat de debutantul Florin Şerban. Un film de "puşcărie" proaspăt, ameţitor şi crud, ca aerul de primăvară de afară. Un film pe care îmi pun toţi banii. Din 26 martie, într-un cinematograf de lîngă tine.



PS. În Timisoara, din 16 aprilie, într-un cavou doar pentru tine - cinema Studio!

6 comentarii:

  1. common, mi e imi placea la Studio... ma bucur daca se re re redeschide

    RăspundețiȘtergere
  2. Cavou doar pentru tine? LOL :)) Dar ai dreptate, ultima data am iesit congelata complet de la Studio...

    RăspundețiȘtergere
  3. Deci: unu e frig! si da te congelezi!
    Doi: atingeam subtil subiectul de anul trecut cu mafia imob cand autoritatile primisera o propunere de realizare a unui loc funerar..
    Trei: se zvonea ceva despre un Club al pensionarilor in aceste stabilimente...

    RăspundețiȘtergere
  4. Si "Eu cand vreau sa fluier, fluier" e tot dupa o piesa de teatru :). Greu de uitat, a fost prima la care am fost in liceu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Litera 13: ai dreptate! cum de-am uitatat?

    RăspundețiȘtergere
  6. oricum trebuie sa-l vad....apare jojo goala :D

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.