vineri, 12 februarie 2010

Omul care se holbează la capre (2009)

Atacuri bezmetice

de Lucian Mircu
rating: Eroare

Americanii ştiau dinainte de atacurile energetice. Nu din Washington Post via Mihaela-dragostea-mea. Nici de la domnul bioenergetician Aliodor. Ştiau încă din 9 noiembrie 2009, cînd au lansat The Man Who Stare At Goats. Se pare că armata americană a dezvoltat în secret, încă din timpul Războiului Rece, un corp de luptă special. New Earth Army reunea mai mulţi telepaţi, aşa-zişi luptători Jedi, sub comanda unui veteran hippie. Practic, Jeff Bridges revine cu rolul vieţii sale -Dude din The Big Lebowski- într-o variantă (şi) mai high. Dacă Bridges e Obi-Wan Kennoby pe vodcă+prafuri, atunci George Clooney este un Skywalker junkist, care şi-a pierdut Forţa din cauza invidiei colegului său paranormal, Kevin Spacey alias Darth Vader. Bun, dar cine mai e Ewan McGreggor în toată ciorba asta încălzită în deşertul irakian la Flacăra Violet? Nici el nu cred că s-a prins, dar scenele în care pomeneşte de Jedi (omul a jucat în Star Wars, deci aţi înţeles gluma, nu?) sunt singurele la care am rîs. E genul ăla de film, în care toate fazele mişto le-ai văzut deja în trailer. Sau poate n-am fumat io destul. Nu pot nega burlescul personajelor sau abilităţile satirice ale regizorului (Grant Heslov) de a zugrăvi absurdul războiului. În acest caz, prefer varianta The Hurt Locker (deşi m-au surprins multiplele sale nominalizări la Oscar). Filmul soţiei lui James Cameron-Avatar are ambiţii mari: se vrea un fel de Apocalypse Now al noii generaţii. Chiar dacă nu-i iese, măcar e sincer.



Trailer

3 comentarii:

  1. Si mie mi s-a parut ca nu se leaga ceva in filmul asta. Putea sa fie mai la misto, putea sa fie mai serios. Insa cred ca au preferat sa dea cursorul la mijloc, si n-am mai inteles nimic.

    RăspundețiȘtergere
  2. deci nu e funny? adica trecand peste sensuri ascunse si etc nu e funny? nu l-am vazut, dar parea comic in trailer, bun de duminica dupa-amiaza

    RăspundețiȘtergere
  3. adizzy: cum ziceam - tot ce era misto, vazusem deja in trailer. Daca ai o ora jumate maine, duminica, poti sa incerci. S-ar putea sa nu fii de acord cu mine. Prietenii cu care l-am vazut, s-au distrat.

    S-ar putea sa nu fim de acord nici la asta, Adriana :)

    Chiar sunt curios.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.