luni, 11 ianuarie 2010

Lombarzilor 8

Stimaţi telespectatori, în premieră pe ţară am văzut cîteva episoade dintr-un serial românesc şi n-am făcut urticarie. Nu mi s-au ofilit irişii. Şi nici nu mi s-au reactivat abcesele.

Lombarzilor 8
este un serial despre o familie. Normală. Adevărată. Fără ţigani- lăutari, fără priviri latino-americane şi dialoguri mitocanesti. Fără Vali Vijelie, Oana Zăvoranu, Papadopol sau Papaiani, Liviu de la L.A. sau Jean de la Craiova. Fără E.R. de Dîmboviţa sau Miami Vice de Berceni.

Considerînd toate aceste...lipsuri, încep să înţeleg de ce nu a avut succes la noi. Serialul nu conţine nimic "senzaţional". În afară de casting. Luminiţa Gheorghiu (Moromeţii, Moartea Domnului Lăzărescu), Teo Corban (A fost sau n-a fost), Doru Boguţa (Francesca), Monica Bîrlădeanu (Francesca), Tudor Istodor (Boogie) şi, da, veteranii Ileana Stana Ionescu şi Ion Besoiu. Mimi Brănescu (Boogie) e actor şi scenarist - remarcabil în ambele ipostaze.

Serialul a fost produs de Mandragora Movies, casa de producţie a lui Cristi Puiu şi difuzat acum cîţiva ani pe B1Tv. Şarmant şi discret, serialul a trecut la fel: cu maximă discreţie. Totuşi, de la sfîrşitul lui decembrie trecut, Lombarzilor 8 ne mai dă o şansă, tot la B1.

Daţi-i şi voi o şansă!

11 comentarii:

  1. Probabil merita o sansa, dar eu unul nu prea mai urmaresc programele TV. M-am obisnuit cu acea libertate de a incepe/termina un film cand am eu chef.

    Ca fapt divers, acum multi ani am urmarit la Prima TV un serial romanesc numit "In Familie". La vremea aia imi placea chiar foarte mult. Daca mai apare la tv.... da-i o sansa ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Garm: Inteleg ce zici cu libertatea. Apoi, eu nu am rabdare sa astept o saptamana pana vine episodul urmator. Imi place sa le vad la foc automat. Cred ca Lombarzilor 8 se putea vedea undeva si pe net.

    Am inregistrat recomandarea ta :)

    RăspundețiȘtergere
  3. LOmbarzilor 8...Un film exceptional! Am inteles ca ar fi si sezonul 2. Vrem sa-l vedem neaparat!

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim: asta ar fi o veste excelenta

    RăspundețiȘtergere
  5. din fericire, am urmarit serialul pe b1tv si prima data si a doua oara cand a fost difuzat. imi place foarte mult; intru pe youtube si mai vad cate un episod; mi-ar placea sa il am acasa; sunt una dintre romanii indragostiti de filme romanesti si nu de acum ci de multi ani in urma. Ascult teatru radiofonic, intru pe net si caut filme romanesti, cumpar cd-uri. Repet, mi-a placut foarte mult filmul!

    RăspundețiȘtergere
  6. Di nefericire noi romanii suntem inca imaturi sau superficiali ca sa urmarim si sa intelegem un astfel de film. sau cei care l-ar intelege au incetat demult sa se mai uite la televizor.eu am prins din intamplare ultimele episoade..mi-au dat lacrimile de bucurie si speranta...am o familie mare cu 4 copii si uitandu-ma la film eram tulburata si exaltata sa vad cat de firesc sunt surprinse acele mici detalii ale unei vieti adevarate de familie cu multi frati, agitatie, lipsuri, iubire, complicitate, etc incredibil de realist, actori fantastici, traiesti filmul impreuna cu ei. astept continuarea dar faceti promo pe net ca televiziunea nu este in topul preferintelor cinefililor....

    RăspundețiȘtergere
  7. @Irina: Ai dreptate Irina, televiziunea nu e in preferintele cinefililor. Din motive intemeiate. Televiziunea, in mare masura, s-a tabloidizat. De fapt, s-o zicem pe-a dreapta, a devenit o mare hazna.

    Lombarzilor 8 e o exceptie de a carei aparitie, sincer, ma si mir. O insula de normalitate intr-un ocean de gunoi.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nici o grija, televiziune asa cum o stim nu va mai trai mult.. daca e sa-l credem pe Dobro: http://www.dobro.ro/?p=1632
    Eu unul il cred.

    RăspundețiȘtergere
  9. Se redifuzeaza? Ce bine ar fi! Asa un serial mai rar! O distributie de exceptie, un film mai natural si mai bine jucat ca asta nu am mai vazut in Romania

    RăspundețiȘtergere
  10. @ da, de acord: mai rar asa serial. Dar cred ca deja a trecut redifuzarea. Poate o sa apara pe dvd la un moment dat.

    RăspundețiȘtergere
  11. Vreau si eu sezonul al doilea,ca merita, nu de alta. Sunt multe alte seriale de tot rahatul care sunt atat de vizionate, dar cu foarte putina substanta... Pentru cunoscatori, stiti cumva unde pot revedea serialul La urgenta de pe TVR1,cu Florin Piersic jr. si Daniela Nane, tot romanesc si cu potential?

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.