luni, 18 ianuarie 2010

Globurile castigatoare in 2010

S-a impartit aurul asnoapte in Statele Unite sub forma unor Globuri mult ravnite acordate insa de Asociatia Presei Straine de la Hollywood si nu de oamenii din industria de celuluoid, ceea ce in opinia mea inseamna niste opinii avizate din partea unor oameni care gusta filme si au simt critic responsabil.

Deci, rezultate. Da, da, Avatar a dat lovitura trambiteaza lumea pe la radio, desi a luat numai 2 trofee (cele mai importante presupun) - cel mai bun film dramatic si cel mai bun regizor, James Cameron - si daca pentru a doua chiar ma bucur pentru ca merita salutate efortul si viziunea lui JC, revolutia tehnologica numita Avatar nu e cel mai bun film al anului. Dar, si jurnalistii pot fi impresionati :).

Cel mai bun film de comedie (sau muzical) a iesit cum era de asteptat The Hangover, care presupun ca e cel mai amuzant din competitie avand in vedere ca celelalt sunt: dpua romante, un musical si un biopic.

Pentru interpretare au luat Globuri: Meryl Streep (no surprise here, candida cu cateva filme f bine primite - Julie & Julia si It's Complicated), Sandra Bullok (aici nu pricep nimic o.O), Jeff Bridges (in dauna lui Clooney ceea ce ma intristeaza dar ma face si curios pentru filmul Crazy Heart) si Robert Downey Jr pentru, desigur, Sherlock Holmes (fetele vor fi incantate).

Rolurile secundare au apartinut lui Christoph Waltz (Inglourious Basterds) - no surprise here - si Mo-nique din Precious care am auzit ca e un film extraordinar.

Cea mai buna animatie a fost Up, dupa cum am intuit si eu bazandu-ma pe reputatia foarte buna avuta in presa, filmul asta nefiind doar o comedie usurica ci adresandu-se in mare masura si adultilor.

La film strain The White Ribbon al lui Haneke s-a impus si ar putea fi singurul indiciu clar pentru Oscar, dar nu bag mana-n sac san foc :)). L-am vazut aseara si sincer, e destul de solicitant, cu sansa de a plictisi pe multa lume.

Cel mai bun scenariu - Up in the air, ceea ce ma bucura nespus, fiind filmul cu cele mai multe nominalizari si care merita premiat pentru ca e de-a dreptul delicios. Vad ca intuitia mi-a fost buna.

Sectiunile muzicale au fost castigate de Up - coloana sonora - si Crazy Heart - cel mai bun cantec original.

Serialele recompensate cu Globuri: Mad Men - cea mai buna drama (Luci cred ca jubilezi) si Glee - cea ma buna serie de comedie (acum Nebuloasa cred ca jubileaza).

Martin Scorsese a luat si el un premiu aniversar sau pt cariera, cum vret, asa numitul trofeu Cecil B. BeMille

2 comentarii:

  1. buuun, n-am nimerit nimic de unde trag concluzia finala si necesara ca membrii juriului nu au cea mai mica idee despre filme :)) si ca premiile se dau "politically correct" sau dupa box-office. de fapt sunt dezamagit ca avatar este vazut cel mai bun film si a castigat si pentru regizor. ar fi putut castiga lejer la cel mai bun video game sau cea mai buna animatie. in rest...numai bine. comedie relativ multumit, serial drama multumit desi sunt fan dexter. astept cu frica oscarurile unde presimt ca, culoarea predominanta va fi..albastru

    RăspundețiȘtergere
  2. inglourious basterds ar fi trebuit sa ia cele 2 premii care le-a luat avatar.
    in rest ok.

    ps: i couldn't care less about precious, for the record

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.