duminică, 29 noiembrie 2009

Twilight: New Moon (2009)

 rating: Oroare
 
Stiti bancul ala cu tipul care intreaba cine vrea sa vada luna plina si apoi se intoarce cu fundul gol la doritori. Aceeasi expresie o ai la final de Luna Noua, sequel-ul cu vampiri sclipiciosi sau al doilea "patrar" din Saga Twilight. E ca si cand o gasca de pusti retardati ti-ar fi aratat fundu' si apoi ti-ar fi strigat ha-ha. Poti sa te superi pe ei? N-ai cum... Dar poti sa-i eviti. Nu cred ca are rost inca o cronica pe tema acestui film, v-a tinut Ovi la curent direct din sala cu privire la acest aspect, insa e util sa stiti cateva chestii. Filmul asta e un record in ce priveste manipularea cinefililor, a inregistrat cele mai multe bilete vandute in avans si e al treilea ca incasari in weekendul de lansare din istorie. In cazul lui promovarea a dat roade. Sper sa fie si un record pentru numarul de oameni care si-au cerut banii inapoi.

New Moon e un rip-off atat de grosolan dupa Romeo si Julieta incat iti vine sa iei bobina din camera de proiectie si sa-i dai foc. Parca incearca sa spuna povestea unor copii de 10 ani, care, cel mai probabil nici n-au citit-o inca, dar ei insista cu referinte shakespeariene inutile: Bella doarme cu cartea sub nas, Edward recita versuri la ora de engleza, iar finalul apoteotic presupune sinuciderea vampirului convins de moartea iubitei. El fiind deja mort cel putin o data. In fine, acolo in final sunt si cele 5 minute de actiune veritabila dintr-un film cu vampiri si varcolaci, film in care in prima ora cel mai intens moment a fost taierea degetului Bellei intr-o coala de hartie iar in a doua ora am privit niste busturi goale proaspat venite de la sala si unse cu ulei de bebelusi.

Cu toate astea, in New Moon m-am convins ca nu toti vampirii sunt pussies vegetarieni, mai exista niste Volturi, care-s un fel de capetenii vampire si stau pe tron amintind de Underworld. Erau cu adevarat dark and creepy asa cum cere reputatia. Apoi tot la capitolul personalitate se inscriu varcolacii/oameni-lup, natie de indieni cu gene rare si epilati, pe care-i apuca febra cand apare in vampir prin preajma si devin fiare ale padurii. Astia macar au avut ceva sare si piper, pe langa replicile infantile. (So, I guess the wolf is out of the bag!) Pacat ca CGI-ul era atat de evident si, un pic ridicol... lupii avand dimensiunea unui Matiz. Dar fie, probabil in episodul urmator cine ii va calari, nu zic cine...Am apreciat insa rolul lui Alice, sora lui Edward, avea ceva mai multa personalitate decat restul familiei, niste emotii acolo, nu doar coolness. Adica nu era acelasi tip de scandura ca frate-su.

Inchei cu opinia ca Twilight New Moon e mai lung si mai fara gust decat primul, construit pe un plot neconvingator, cu suspans artificial amatoresque si plin de replici "pretioase": I love you. You're my only reason to stay alive... if that's what I am. Ei bine, filmul asta e la fel de mort ca personajul principal.

15 comentarii:

  1. Da toti care iubesc in filmul ala sunt tristi!

    Tipa e trista cand sta langa vampir de parca ar vrea sa se sinucida, vampirul e depresiv de indragostit. WTF ? Sa fii trist ca esti indragostit

    RăspundețiȘtergere
  2. @Petre - Nu sunt tristi degeaba, sunt emo.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai baieti, e blestemul imortalitatii, nu pricepeti? Constientizarea singuratatii e depresiva, dar asta-i viata de vampir, daca vrei iubire tre sa sacrifici ceva, gen puritatea Bellei, sfinte kkt

    RăspundețiȘtergere
  4. Bleah, singurele personaje mai convingatoare au fost Jane - interpretata de Dakota Fanning si vampirul al mai mare, Aro parca, interpretat de Michael Sheen. Parca au fost singurii care chiar au dovedit ca sunt actori. Kristen Stewart e atat de expresiva precum o scandura iar Robert Pattinson e sec de-ti vine sa arunci cu scaunul in ecranul de la cinema.
    Coloana sonora ce mi-a placut, au bagat si o piesa la pian, The Meadow de Alexandre Desplat, continuand ideea ca vampirasul indragostit are gusturi rafinate in ceea ce priveste muzica.
    Stii de ce nu-si vor cere banii inapoi? Pentru ca filmul asta se adreseaza pustanilor care sunt extaziati dupa Bella si Edward, care se identifica foarte bine cu scandura de Bella si vor un baiat care sa faca pe dracu-n-patru pentru ele.
    Daca vrei, punem pariu ca filmul asta va lua toate premiile la MTV Movie Awards!

    RăspundețiȘtergere
  5. Well, aia sunt actori de prima mana, Dakota e un copil prodigy iar michael sheen a fost genial in Frost/Nixon. La coloana sonora nici nu m-am referit ca e o alta manipulare, o selectie de piese foarte cunoscute si lansate cu o luna inainte de film. mi-au placut Lykke Li, atunci cand Bella o agonizat 3 luni, si parca finalul apartinea the killers. Nu te contrazic in privinta premiilor MTV

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu inca nu am vazut partea a doua, desi vreau sa o vad...dar din cate ziceti nu e chiar asa tare...mai are oare rost sa o mai descarc si sa ma uit?

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca ti-a placut primul, probabil o sa-ti placa si al doilea :). Desi, un cunoscut critic de film spunea ca mai bine revezi prima parte ... de doua ori :)) ca esti mai castigat. Din punctul meu de vedere filmul nu merita banii de bilet.

    RăspundețiȘtergere
  8. deci, serialul ala nou "The Vampire Diaries" e mai bun episod de episod decat partea a doua a filmului twilight.

    bella de ce e trista la inceput si la sfarsit, dupa ce e din nou impreuna cu vampirash ? nici emo-love nu poti sa spui ca e, ca na, aia mai fac cate o sinucidere reusita!

    RăspundețiȘtergere
  9. Mie sincer mi se pare ca si in primul film Kristen Stewart joaca de parca ar aduce bani de acasa, de parca ea nu ar fi platita. Asa o actrita plictisita mai rar.

    Oana K.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu stiu daca plictisita dar in mod sigur rezervata in exprimarea emotiilor, a oricarui fel de sentiment. La inceput simpatizezi cu conditia ei de catelusa plouata din familie destramata indragostita de vampirul nepotrivit dar pe parcurs devine obositor.

    RăspundețiȘtergere
  11. filmul este foarte tare si sa stiti ca ei se iubesc reciproc

    RăspundețiȘtergere
  12. este trista pt ca iubitul ei nu vrea sa o transforme si pe ea in vampir.

    RăspundețiȘtergere
  13. ook, am inteles si noi asta, adica era evident din primul film ca se iubesc pe unde apuca mai putin in pat.. si ca e trista ca iubitu ii refuza darul nemuririi, dar sunt cam patetici, sincer..

    RăspundețiȘtergere
  14. mai putin prost decat primul, care a fost o oroare... actorii parca erau copii de gradinita
    care recitau la serbarea de Craciun... regizorul mai inspirat de data asta!
    ahhh!!! si... wtf! ce va aprindeti asa?! e fictiune, domne!

    RăspundețiȘtergere
  15. Toate partile sunt foarte frumoase si interesante. Chiar nush ce nu va place voua....

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.