luni, 30 noiembrie 2009

Şase filme în căutarea unui spectator...sau doi

FESTIVALUL FILMULUI FRANCEZ




După cum v-am prevenit, vom prezenta cîteva din cele şase filme selectate pentru publicul timişorean, în cadrul Festivalului Filmului Francez (3-5 decembrie, la Cinema Timiş). Un film pe zi. Astăzi Te iubesc de mult (Il y a longtemps que je t’aime, 2008), despre care am mai scris aici.

Două surori încearcă să-şi recupereze relaţia, după ce una a stat 15 ani în închisoare. Un film hipersensibil, compus din nuanţe, gesturi şi tăceri. Debutul regizoral al lui Philippe Claudel emoţionează pînă la lacrimi, fără să fie patetic. Forţa filmului stă în empatia discretă faţă de personaje - o familie pestriţă, multietnică, de tip „Benneton”. Kristin Scott Thomas (O vara de neuitat, Patru nunti si o inmormantare, Pacientul Englez) îşi atinge acum limita de sus a expresiei actoricesti. Si isi gaseste o partenera pe masura in Elsa Zylberstein. Două femei puternice care învaţă să-şi asume un trecut traumatizant. Te iubesc de mult surprinde cu multa delicatete, cu un simt –as zice- feminin, o renaştere personală.


Subtitrat în limba română.
Bilet: 4 lei (cca. 1 euro)

3 comentarii:

  1. un 10 pentru Kristin Scott Thomas, fără niciun fel de reţinere. :)

    la noi, a costat 10 lei filmul, nu mai îmi convine! :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai cu diferenta de 6 lei iti iei juma de patura ca sa te invelesti :D. E cam frig in decembrie...

    RăspundețiȘtergere
  3. nu mai îmi aduce aminte. am fost la nişte scurt-metraje de mi-au îngheţat picioarele... ciudat a fost că le-am simţit după ce am ieşit din cinematograf. deh! arta cere "sacrificii" (chiar dacă aşa, mai mizere) :))

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.