vineri, 25 septembrie 2009

The Imaginarium of Heath Ledger

OMAGII POSTUME


Nu multă lume ştie că Heath Ledger a fost şi regizor, nu doar un formidabil actor. Ce-i drept, lucrările lui în spatele camerei sunt puţine. Aşa că, astăzi, putem doar să ne imaginăm ce regizor formidabil ar fi putut deveni.

Ledger aproape finalizase videoclipul pentru trupa Modest Mouse în timp ce aproape finaliza ultimul său rol în The Imaginarium of Doctor Parnassus (atenţie fetelor, din cast mai fac parte Colin Farell, Jude Law şi Johnny Depp!). TIDP este regizat de magicul Terry Gilliam (cunoscut şi pentru participarea sa în legendarul grup de umor Monty Python şi în special pentru animaţiile sale suprarealiste). De fapt, Gilliam a desenat cîteva feţe pentru clipul de mai jos, iar soarele se bazează pe schiţele sale. King Rat este un manifest eco împotriva vînării ilegale a balenelor în apele teritoriale ale Australiei, problemă care îl preocupa intens pe Ledger.

Cu cîteva luni înainte de neaşteptatul deces, tînărul actor anunţa, la Festivalul de la Veneţia, intenţia de a regiza un documentar despre cîntereţul britanic Nick Drake, care murise la 26 de ani, în urma unei supradoze cu antidepresive. Heath Ledger avea 28.

Totuşi, primul său lungmetraj, la al cărui scenariu lucra deja, ar fi trebuit să fie The Queen's Gambit (Gambitul Reginei). Astăzi, trebuie să ne mulţumim cu King Rat.


4 comentarii:

  1. Well this was a complete surprise!! N-aveam idee de aptitudinile regizorale a lui Ledger. Filmu imi seamana cu teatrul ala pentru copii cu decupaje de carton.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi se pare un spectacol vizual 'breathtaking', 'mindblowing', cum zic americanii. La fel ca Alice...a lui Burton. Abia il astept.

    RăspundețiȘtergere
  3. eu mi-am dat seama ce actor [si se pare ca si regizor] grozav a fost heath la mult timp dupa ce a murit... de curand am vazut si "the dark knight" si m-am convins ca a fost o pierdere destul de mare pt hollywood, si nu numai pentru interpretarile avute, ci pentru cele ce ar fi urmat.

    RăspundețiȘtergere
  4. MaW: intrutotul de acord, cu precizarea ca nu e o pierdere doar pentru Hollywood, ci si pentru cinematograful independent. Vezi I'm not There, Fratii Grimm, Imaginarium...etc

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.