joi, 6 august 2009

It's a classic!

The Hangover (2009)



rating: Colectable
Data Vizionării: 2 august
Starring: Ed Helms, Bradley Cooper, Zach Galifianakis, Mike Tyson

N-am crezut. Cu mîna pe inimă spun, n-am crezut ca îmi va plăcea The Hangover. După ce am auzit laude de la oameni pe al căror gust nu mă bazez, am clasat în minte dosarul alături de interminabila serie a careului de aşi: Stiller-Ferell-Carell-şi mai nou Rogen. Marea Mahmureală e un clasic însă, acea specie rară de comedie care place tuturor, în toate timpurile. There's no school like nu-old school!

Mahmureala începe ca un road-movie convenţional. Patru prieteni vor să o facă lată în Las Vegas, cu ocazia petrecerii de burlaci a unuia dintre ei. "What happens in Vegas, stays in Vegas" este sfatul socrului pentru viitorul mire. Care respectă sfatul cu sfinţenie (cu ajutorul unor euforizante) şi nu se mai dă dus din Vegas. Marea găselniţă a filmului regizat de Todd Phillips este că nu ne arată ce se întîmplă în "noaptea de nebunie". Şi această omisiune ne ţine în priză tot filmul. Stupefiant. Ne trezim în plin aftermath şi devenim părtaşi la fiecare pas pe care-l fac eroii pentru a înţelege dezastrul în care s-au băgat: cum au reuşit să fure o maşină de poliţie, să-l umilească pe Mike Tyson (as himself), să aibă un chinez gol în portbagaj, un bebeluş în dulap, să le lipsească un dinte din faţă şi...unul din prieteni. Practic, avem deconstrucţia unei nopţi nebune. În ciuda abordării postmoderne, that's classic! vorba lui Alan Garner ( Zach Galifianakis, sarea şi piperul filmului). Cum altfel poţi descrie scena în care un tip intră la toaletă să urineze şi observă că se găseşte în aceeaşi încăpere cu un tigru? Scena cu cei trei cavaleri de onoare blocaţi în maşină împreună cu acelaşi tigru nervos este un omagiu adus comediei din interbelic. Genul de comedie bufă pe care îl vedeam acum 20 de ani la Cascadorii Rîsului. Şi nu ne mai săturam. Oricum, mahmureala continuă ( e în pregătire The Hangover 2 ).

12 comentarii:

  1. si cat mai asteptam sa ne radem la sequel?

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Maw: se pare ca inca vreo 2 ani, pana in 2011. Sper sa merite asteptarea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am plecat cu febra musculara la falci si burta de cat am ras. Consider filmul asta comedia anului.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Ovidiu U: Personal, as plasa Bruno pe acest loc. Dar tinand cont ca in cazul lui Bruno parerile sunt mult prea impartite iar Mahmureala are unanimitate, atunci da, poti sa-i zici "comedia anului".

    RăspundețiȘtergere
  6. Inca nu am vazut Bruno asa ca e posibil sa imi schimb parerea.

    RăspundețiȘtergere
  7. M-ai convins. Trebuie sa-l vad si pe asta, desi nu cred ca poate sa fie peste Bruno.

    RăspundețiȘtergere
  8. si eu am fost, spre surprinderea mea, foarte incantata de aceasta comedie! am ras extrem de mult :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Ovidiu U, Straight Dave, movieaddicted: deci, concluzia unanima este ca trebuie vazuta Marea Mahmureala a lui Bruno :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Deci, la ora asta sunt putin in forma, dar concluzia e ca poate maine imi duc familia la Bruno. Hangover e a doua optiune. Daca mai au incredere in alegerile mele.

    RăspundețiȘtergere
  11. @Straight Dave: te rog sa ma anunti cat de rau le-a picat Bruno. Poti sa povestesti in detaliu aftermath-ul:) Ard de curiozitate.

    RăspundețiȘtergere
  12. Foarte rau. La scena de la final, cand a inceput sa cante Celine Dion si Straight Dave a redevenit Bruno impreuna cu Lutz, cumnatul meu era cu mainile la ochi.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.