miercuri, 27 mai 2009

Ai filme în cap? Scrie-le!

Dacă eşti un tînăr pasionat de cinema, acum ai o şansă să-ţi vezi filmul pe ecran şi nu doar în minte. Mai trebuie să ai condei şi idei. Şi mai puţin de 29 de ani (cînd tocmai credeam că pot scoate drafturile alea vechi din sertar, am "întîrziat" cu 54 de zile). Poate te încadrezi:


Asociatia Culturala Control N organizeaza intre 15 aprilie si 31 iulie 2009 etapa nationala a Concursului de Scenarii NISI MASA. Concursul se desfasoara pentru al 8-lea an in Europa si este unul dintre cele mai cunoscute concursuri adresate pasionatilor de cinema.

Concursul European de Scenarii NISI MASA se adreseaza tinerilor scenaristi, profesionisti si amatori, cu varste cuprinse intre 18 si 28 de ani. Inscrierea la concurs se face trimitand un scenariu de film de scurt metraj, puternic legat de tema din acest an: “Tabu”.

Se vor desemna maxim 3 scenarii castigatoare ale fazei nationale, care ulterior vor participa la etapa de jurizare internationala. Etapa de jurizare internationala se va definitiva in luna noiembrie cu desemnarea celor 12 scenarii castigatoare. Scenaristii selectionati vor participa gratuit la workshopul European Short Pitch şi vor avea ocazia sa obtina finantare pentru producerea scenariilor lor.

Mai multe detalii despre inscrierea la concurs, conditii de participare si ghidul de baza pentru scrierea scenariilor se gasesc pe site-ul www.nisimasa-scriptcontest.eu si la adresa de email: info@controln.ro.

Pentru inspiraţie, uite o idee mişto de scurtmetraj: “Du-te într-un loc. Întreabă 50 de oameni acelaşi lucru. Filmează-le răspunsurile”. Ce-mi place foarte mult la proiectul 50 people1question sunt oamenii din film. Uitasem cît de frumoşi pot fi oamenii adevăraţi.

Fifty People, One Question: London from Fifty People, One Question on Vimeo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.