joi, 30 aprilie 2009

Timishort 2009: Noutati (2)

Dintr-un alt comunicat de presa primit de Marele Ecran de la organizatorii festivalului de scurt metraje timisorean spicuim cateva noutati:

- din juriu vor face parte si doi romani, Andrei Ujica, un cineast roman stabilit in Germania care-si va incheia in curand trilogia de documentare despre sfarsitul comunismului cu Autobiografia lui Nicolae Ceausescu, si Corneliu Porumboiu, participant la Cannes anul asta, sectiunea Un certain regard, cu un nou film - Politist, adjectiv. Doi regizori talentati, unul de documentare, celalalt de lung metraje, jurizeaza o competitie de filme scurte pe malul Begai. Nice :).

- apoi va exista un Premiu al publicului pe care Cinemagia, in calitate de partener media principal al evenimentului, il va oferi filmului care va intruni cele mai multe voturi din partea spectatorilor.

- si in final, vom avea parte si de un master-class de scenaristica si critica de film sustinut de Mihnea Columbeanu aka Pitbull, cel care scrie cronica de film in reviste de profil sau pe liternet, si care ne va explica ce inseamna o analiza de film profesionista.

Un comentariu:

  1. In 4 si 5 mai vine in Timisoara si Caravana Filmelor. Se vor proiecta filme romanesti.
    Ar trebui sa scrieti despre asta. :)

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.