miercuri, 15 aprilie 2009

Monsters vs Aliens (2009)

rating: Colectable

Intrucat Marele Ecran e blogul care scrie ce vede, azi vorbim despre o premiera a saptamanii ce ruleaza in aceste zile la Cinema City. Eu fac parte din categoria aia de oameni care se bucura si la maturitate ca niste copii cand vizioneaza o animatie faina. Si trebuie sa recunosc, in cazul desenelor animate americanii nu si-au pierdut inca flerul si pot oferi din cand in cand chestii memorabile.
In cazul animatiilor astea de popcorn nu prea conteaza regizorul sau vocile actorilor, pe care deseori nici nu le recunosti, tot ce importa e sa te distrezi in cele 90 de minute si sa fii furat de imaginile splendide de pe marele ecran. Chiar aveam o discutie cu colegul Luci despre senzatia vizionarii unui film pe big screen-ul de panza alba, rezonand amandoi ca un film trebuie sa fie mare ca sa te faca sa te simti mic si sa-l respecti. Acum glumetii ar putea completa: Si sa fie 3D!!! iar eu as fi de acord cu asta daca nu m-ar fi deranjat asa mult dublajul lor in romana, eu fiind un adept al subtitrarii. Cel putin la comedii vom suferi la capitolul comic de limbaj care-si cam pierde sensul prin traducere oricat de inventivi si talentati ar fi traducatorii + interpretii. Monsters vs. Aliens ruleaza in 3D si dublat in romana ca sa se bucure tot puradelul de aventurile celor 4 "monstri" care lupta impotriva invadatorilor extraterestri.

Care-i povestea? Pai avem o tipa pe nume Susan care e pe cale sa se marite cu barbatul de vis, meteolologistul Derek, doar ca-n ziua nuntii o loveste un meteorit in cap! Efect: Susan creste la dimensiuni uriase, nunta se anuleaza si guvernul o inchide intr-o baza secreta. Acolo insa intalneste alte fiinte ciudate cu care ajunge treptat sa se imprieteneasca: Dr Gandac - un savant nebun cu ras diabolic ce din greseala s-a transformat intr-un gandac indestructibil, Veriga Lipsa - un fel de creatura marina jumatate soparla jumatate altceva cu muschi dar putina minte, B.O.B - un accident gelatinos care a capatat constiinta insa cu grave probleme de identitate si ultimul, cel mai cute ar zice fetele, o ganganie enorma pe nume Insectozaurus cu o fetisoara retarda si un urlet creepy, godzila-like creepy :), dar mai tot-timpul inofensiva.

Gasca asta de ciudati plus o Susan de 10 metri sunt chemati sa apere planeta impotriva unei sonde extraterestre aterizate pe Pamant. Deci, sonda aia ovoida, cu un ochi ciclopic in frunte e atat de funny doar prin faptul ca exista, nu tre sa faca nimic, doar sa-si miste ochiul ala de la unul la altul. In fine, monstruletii astia scosi de la racoare dupa 50 de ani tre' in principiu s-o distruga. Evident ca razi din 10 in 10 secunde la poantele lor, pe care io din defect profesional mi le traduceam in engleza ca sa rad mai cu pofta :)), ce sa fac, unii chiar nu gusta "M-am speriat singur" si prefera "I just scared myself", cu toate implicatiile sale.

Oricum ideea e ca filmul asta e misto de tot si il recomand din toata inima intrucat poate schimba dispozitia oricui. E vesel, optimist, are ironie fina, sarcasm, personaje ciudate si bine creionate, stii cine-s bunii si cine-s raii, no surprises just enjoy the ride. Si ce cursa fantastica.. INTRU3D.

2 comentarii:

  1. E funny, dar o sa-l vad si in engleza. Parca 3D-ul la asta n-a fost asa fain ca la Bolt.
    In rest, povestea simpluta, comica, animata, relaxanta. Si cu happy end, da.
    Personajul meu favorit, absolut, mai ales pentru rasul special de la care incerca sa se abtina uneori, savantul malefic dr. Gandac :) (si cel mai funny e ca am intalnit in realitate un rezident de medicina pe care il cheama chiar Gandac... saracul)
    Totusi, sincer, ceva mi-a lipsit, si nu, nu era din cauza limbii romane. Poate efectele speciale, poate modul in care au fost desenate personajele, poate faptul ca eu fara ochelarii de vedere vad cam dubios detaliile, poate muzica sau poate pur si simplu faptul ca au intercalat si o semi-poveste-de-dragoste-aproape-lacrimogena care nu-si prea avea locul acolo. O sa-l revad doar pentru versiunea in engleza, si apoi imi mai dau cu parerea. Animatia mea preferata, The Incredibles, nu a fost depasita inca, la care m-am uitat de cel putin 5 ori (Ice Age 1 e in alta categorie... nu se pune).

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai in engleza o sa-l revad si eu neaparat. De acord ca nu e ceam mai buna animatie dar e destul de reusita. Povestea de iubire era cam de prisos, asta-i cert.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.