miercuri, 4 martie 2009

Pathology (2008)

*inca o cronicuta mutata de pe Richie's Day aici ca sa se adune si sa faca pui. Cu ocazia asta inauguram si sistemul nostru de rating patentat de Marele Ecran: in ordine crescatoare privind calitatea senzatiilor oferite: 1. oroare, 2. eroare, 3. brainwash, 4. colectable, 5. orgasmultiplu.

Grey's Pathology
rating: Brainwash

Mi se pare mie sau medicina e profesia cel mai des prezentata pe micul si marele ecran? De la MASH pana la E.R. si Chicago Hope sau mai recentele Grey's Anatomy ori Dr House, ca sa enumar doar putinele pe care le-am urmarit intr-o mai mica sau mai mare masura, toate aceste productii au avut drept principal subiect doctorul si activitatea medicala aducandu-ne in fata ochilor fie dramatismul si futilitatatea stradaniilor lui incercand sa-si tina juramantul, fie obsesiile si traumele lui schizoide. Nu mai zic de multitudinea de filme de lung-metraj, intre care imi amintesc doar de Awake sau cele doua Anatomie europene cu care se aseamana si filmul vizionat azi: Pathology.


Personajul principal se numeste Ted Grey (numele nu e luat la intamplare) si le are pe toate: proaspat absolvent de Harvard, angajat in Laboratorul de Patologie de la Universitatea din DC si cu logodnica viitoare avocata intruchipata de Allysa Milano. A...el e jucat de Milo Ventimiglia, pe care il stim din Heroes, iar asta a fost unul din motivele pt care am urmarit filmul. Ideea filmului e ca rezidentii la medicina au ceva probleme la circuite :). Eu stiam asta de mult si mi-e usor de inteles pt. ca daca ma apropii de vreun cadavru ma apuca transpiratiile. So, tre sa fii un pic "scrantit" ca sa te joci cu ele opt ore pe zi. Deci, in film baiatu asta Grey, stralucit patolog, da peste alti straluciti patologi, dar cu suflet intunecat, si incet-incet e atras in jocul lor de-a crima perfecta. In consecinta - multe autopsii, cadavre imbucatite, sange pe pereti, sex si droguri. Average american flick! De ce sa va uitati la el? Pai, pentru fete fundul lui Milo Ventimiglia, pentru tipi titele Allysei Milano, iar pentru noi toti o scena de sado-maso ca la carte cu pumni, scuipati, sange si acupunctura. Nu va speriati, filmul e facut binisor de Marc Schoelermann, debutant in lung-metraje, si este chiar vizionabil in ciuda unei cantitati rezonabile de gore (Hey, daca io m-am putut uita, puteti si voi). Intrebare desteapta: "Daca ai putea ucide pe cineva fara sa fii prins, pe cine ai ucide?" Raspuns: "Pe oricine! E in natura omului sa ucida..."

Trailer:


articol publicat in iulie 08 pe Richie's Day.

9 comentarii:

  1. ioai deci filmul asta este cum milo, cu tipul ala simpatic care a aparut in house si scrubs, cu cadavre si cu crime, iar eu nu stiam de existenta lui. rusine sa imi fie ;))

    RăspundețiȘtergere
  2. Am vazut si eu filmul asta, m-a cutremurat putin, dar ideea a fost misto. Eu l-am interpretat ca fiind un film care iti arata (intr-un fel exagerat, ca in orice film) ca intotdeauna ne redescoperim limitele.

    RăspundețiȘtergere
  3. @bloo: da ale e cu milo si astept parerea ta dupa ce il vezi :)
    @nebuloasa: adica imediat dupa ce crezi ca ti le-ai atins descoperi ca exista ceva pentru care sa treci peste ele.

    RăspundețiȘtergere
  4. no, m-am uitat azi noapte la el si nu m-a impresionat foarte tare. mi se pare un pic tras de par, dar a fost relativ interesant. totusi, nu inteleg cum de nu a murit gallo ala in incendiu. eh, poate s-o prins de smecherie si s-a indepartat mai repede decat ceilalti. asa ca sunt de acord cu calificativul tau ;)) plus ca niciodata nu m-am uitat la un film asa de prompt dupa ce am auzit de el, deci meritul tau in culturalizarea mea e cu atat mai mare :))

    RăspundețiȘtergere
  5. rezidentii la medicina au ce la circuite?
    oricum filmul asta a fost prea twisted, noi nu avem asa morga faina...

    RăspundețiȘtergere
  6. :)) rezidentii la medicina legala! detasarea lor mi se pare ceva incredibil!

    RăspundețiȘtergere
  7. good movie..ma prins...mai sa plang de ciuda la faza cu allysa si am fost foarte multumita de final, na asa ii trebuie!!...am prostul obicei sa traiesc filmele cu scenarii bune :) dar da bun film de recomandat, film care daca nu era asa bine prezentat aici sigur nu ma uitam...milo sexy :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Ma bucur mult ca te-ai uitat la el in urma cronicutei mele. Imi da incredere si spor sa scriu in continuare, pentru ca asta e ceea ce urmarim aici: sa scriem despre filme pe care sa le vedeti si voi.

    RăspundețiȘtergere
  9. Uuuu, doctors, doctors, mi se rotesc antenele. :D

    Il iau si eu sa ma uit. :)

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.