marți, 24 martie 2009

Bădăranul de cinematograf

Noua campanie Radio Guerilla (prin Propaganda) mi-a stîrnit invidia. Adică aş fi vrut să inventez eu acest manifest anti-mitocănie. Printre alte exemplare ale rasei mioritice, există un mitocan care ne interesează în mod special pe marele-ecran şi pe care l-aţi întîlnit cu siguranţă: Bădăranul de cinematograf. Din această faună, am mai descoperit şi eu cîteva specii înrudite: de exemplu Cinematicus acuplandus (pentru conformitate, citiţi mai jos articolul publicat anul trecut în 24 FUN despre grozăvii la cinema, acum revăzut şi adăugit). Iar dacă v-aţi întîlnit şi cu alte apucături ale Omului de Cavernă, descărcaţi-vă aici!




Un spectator rupe tăcerea
Perversiuni la adăpostul întunericului

Doi amici s-au dus ca oamenii la multiplex. Auziseră de Wong Kar Wai şi de tentativa regizorului chinez de a da lovitura la Hollywood (My Blueberry Nights). Cînd să ia bilete, tipul de la casă le şopteşte: „Nu mergeţi la ăsta! E plictiseală”. Au urmat sfatul expertului şi au văzut Indiana Jones. La capitolul ciudăţenii, mallul e pistol cu apă pe lîngă bătrînul Timiş. Şi nu mă gîndesc la şobolanii care într-o vreme făceau curse printre scaune în căutarea caşcavalului din popcorn. Nici la cei doi iubăreţi care, înainte să înceapă filmul, s-au mozolit 15 minute cu patimă, cu muşcături, făcîndu-ne pe noi, restul spectatorilor, să ne simţim în plus. Toate astea pot fi happening-uri care te introduc în atmosferă. În schimb, unii reuşesc să-ţi taie filmul. De pildă, bătrînul care se aşezase lîngă mine şi se moşmondea în zona pantalonilor. N-am suspectat nimic, pînă a mormăit: Ce bine e să te masturbezi la cinema! Altădată, la Italiencele, am înţeles doar jumate din replici. Şi nu din cauza sonorului (unii încă îşi doresc subtitrare la filmele romîneşti) ci pentru că intrase o ceată de fete şi băieţi care au urlat non-stop. La fel am păţit recent la Watchmen, pe care l-am vizionat împreună cu un foarte zgomotos pelicula bipedo retardus. În cinematografele de la noi, dacă nu-ţi place un film nu există să ieşi în linişte. Trebuie să afle şi restul de fraieri care au luat bilet cît eşti tu de scandalizat. Măcar sa faci show sau caterincă (ca să-i citez) de banii daţi pe bilet şi "să te rîzi" cu tovarăşii. Eventual, la fazele încinse să strecori un Pup-o, bă! (care mi-a adus aminte de copilarie cand mergeam cu clasa muncitoare la filmele cu Piedone). Am înghiţit umilinţe mai mari la o comedie mică cu Adam Sandler. Trei puştani din spatele nostru se hlizeau zgomotos la cu totul alte faze decît restul sălii. Era limpede că au confundat cinemaul cu un cofee shop după frecventele vizite la toaletă. Şi după reprizele isterice de rîs care urmau la întoarcerea în sală. Brusc, se face o linişte suspectă. Apoi, un susur familiar: băieţii se întreceau care urinează mai mult, direct de pe scaun. Sunt multe specimene pe ecran, dar unii sar gardul şi în sală.

12 comentarii:

  1. Ei, de specimenu asta nu vom scapa niciodata, e parazitar. Dar scena cu urinatul e horible, unde s-a petrecut?

    RăspundețiȘtergere
  2. din fericire, nu am mai dat peste astfel de specimene de mult timp. dar nici nu am mai fost la cinema seara sau noaptea, atunci am observat ca isi fac aparitia, mereu in grup. ii recunosti inca de la coada de la bilete si te rogi sa nu pici in aceeasi sala cu ei!

    RăspundețiȘtergere
  3. richie: la Timis s-a intamplat, eram cu Popcorn-Mircione :) M-a deranjat insa si atitudinea mea, ca nu m-am ridicat sa le zic ceva. Glanda civica slab dezvoltata.

    movieaddicted: cum ii ziceam si lui Richie, cred ca daca am lua atitudine mai multi impotriva lor poate n-ar mai trebui sa ne fie frica atunci cand nimerim cu ei in sala.

    RăspundețiȘtergere
  4. cu marlanul de mall nu faceti o postare? ala are si familie..si e mare si aurie :P
    ca daca mai vedem alte specimene de acest fel din fauna urbana..cam ce ar trebui sa facem?

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu am dat recent de un parazit de genul la un cinema prapadit din Bucuresti. Inainte sa inceapa filmul eram in sala eu, inca o colega si in rest numai si numai pensionari (la matineu biletul e 5 lei). La un moment dat intra un tip destul de slinos pe la vreo 40 si ceva de ani care se pozitioneaza pe un scaun fix in fata noastra. Incepe filmul, toate bune, atata ca respectivul din cinci in cinci secunde se foia si intoarcea capul spre noi. Destul de creepy. Am rezistat vreo 10 minute pana cand am hotarat sa ne mutam in al colt al salii. Parazitul observa ca am plecat, se foieste din nou si hotaraste sa se mute cateva randuri mai in fata, in asa fel incat sa aiba vedere asupra zonei in care ne mutasem. Dupa inca vreo zece minute in care si-a sucit gatul incercand sa faca eye-contact si-a luat catrafusele si a parasit zgomotos sala.

    RăspundețiȘtergere
  6. @meropi: freaksii de genul asta ar trebui expulzati!

    RăspundețiȘtergere
  7. de-a dreptul mirific, faza cu urinatul m-a dat gata...nu imi vine sa cred!!!! si cica unii se mai numesc oameni...hmmm...

    RăspundețiȘtergere
  8. nici eu nu am mai auzit de asta pana acum
    te pune pe ganduri
    si ti se face scarba

    ce sa le mai zici in astfel de cazuri?!

    RăspundețiȘtergere
  9. De ex: "Ba boule! F***ti gura ta de magar ordinar, dispari in p***a matii din cinematografu asta daca nu poti sa ti-o tii in pantaloni!" Si daca continua, suni la 112! Atitudine frate. Tre sa fim mai nebuni ca ei, ca daca apelam la ratiune sunt ironizati...

    RăspundețiȘtergere
  10. pacat ca exista oameni de genul asta si ca au aceste "manifestari". mai pacat e ca trebuie sa apelam exact la metode din astea pt a-i face sa se potoleasca...dar daca a le-o plati cu aceiasi moneda(mai mult sau mai putin) e solutia..nush ce sa zic...atitudine sa luam ar trebui...

    RăspundețiȘtergere
  11. lucky me ca nu am prins inca faze cu urinat..cu sex am prins-(zgomotele si pozitia indicau aia).. la timis unde altundeva?

    RăspundețiȘtergere
  12. @richie - e fainutza campania dar parca prea mult aduce a 'Real men of Genius - Bud Light' ...asa macar o adiere daca nu

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.